Medewerker Customer Success

Job description

We zijn op zoek naar een medewerker Customer Success! Wil jij werken met vooruitstrevende technologie en data om te helpen voedselverspilling te voorkomen? Ben jij de persoon die alle communicatie naar onze klanten vlekkeloos laat verlopen, zorgt voor een soepele onboarding, zorg draagt voor blij(vend)e klanten en ook de klantwens kan doorvertalen naar praktische ontwikkelingen voor de business? Dan komen we graag met jou in contact!

Over Orbisk:

Orbisk is een startup met inmiddels 17 medewerkers, met als missie verduurzaming van het wereldvoedselsysteem. Dit doen wij met vooruitstrevende technologie. Een van de grootste wereldwijde uitdagingen is voedselverspilling. Wereldwijd gaat ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verloren. Alleen al in de horeca van Nederland is dit 150 miljoen kilo per jaar!

Wij helpen horecagelegenheden hun voedselverspilling minimaal te halveren. Dit doen wij door het plaatsen van een slimme kunstmatig intelligente camera met beeldherkenning algoritme, gekoppeld aan een dieptesensor en weegschaal. Hiermee samen brengen we volledig automatisch al het voedselafval in kaart en rapporteren deze data terug in een actiegericht online dashboard. Met deze inzichten kan de chef of inkoper gericht acties ondernemen met als resultaat het terugdringen van voedselafval! En het mes snijdt natuurlijk aan 2 kanten; minder voedselafval betekent ook minder inkoopkosten. Normaal gesproken verdient een klant ons apparaat 3 tot 5 keer terug!

Wat ga je precies doen?

De afdeling Customer Success bestaat nu uit een team lead en een stagiair. Jij wordt de volgende nieuwe medewerker van het team, met een verwachte groei naar 5 fte in 2021. Jij wordt verantwoordelijk voor alle communicatie met onze klanten. Onze klanten worden de eerste 3 maanden via verschillende contactmomenten en calls wegwijs gemaakt met ons product en getraind in het lezen en inzien van hun data. Deze onboarding bestaat uit verschillende calls en mailingen. Daarnaast pak je reactief vragen vragen of klachten met betrekking tot de werking van onze installatie en het gebruik van de Orbisk insights portal op en zorg je dat deze direct worden opgelost of worden doorgezet naar de juiste persoon binnen Orbisk. Tot slot verzamel je de datagerichte klantbehoefte en vertaalt deze door naar verbeterslagen in ons product. Kortom; je zit op een dynamische plek in onze organisatie en je houd van snelheid in je werk! Je zorgt ervoor dat het onze klanten aan niets ontbreekt en dolgelukkig zijn met onze service.

Job requirements

Wie zoeken we: 

- Je hebt een afgeronde bachelor opleiding;

- Je hebt enkele jaren ervaring in een dynamische functie met klantcontact, bijvoorbeeld als Customer Success Manager, Account Manager of in een functie zoals intercedent;

- Je bent dienstverlenend, maar ook stevig genoeg om een discussie niet uit de weg te gaan;

- Je hebt een enorme drive om telkens een stapje extra te doen voor de klant. Dit straal je ook uit binnen ons eigen bedrijf;

- Ervaring in de horeca is mooi meegenomen!


Wat bieden wij jou:

· Een jonge en creatieve startup werkomgeving die jou stimuleert en in jouw ontwikkeling investeert;

· Fulltime dienstverband, flexibele werktijden en aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden; 

· Je stapt in bij een groeiend bedrijf en daarbinnen heb jij alle mogelijkheden om mee te groeien; 

· Een divers takenpakket met veel vrijheid om het echt op jouw manier te doen;

· Een hecht team met slimme en enthousiaste collega’s die graag hun vakkennis met je delen

· Een salaris afhankelijk van je ervaring tussen de €2.500 en €3.000 o.b.v. 40 uur. 


De sollicitatieprocedure zal bestaan uit een eerste assessment game, een tweetal (video-)gesprekken en als laatste ronde een rollenspel. De startdatum is per maart 2021. Ben je geïnteresseerd geworden door ons verhaal, de rol en denk je dat je alles in huis hebt om deze rol tot een succes te maken? Dan komen we graag met je in contact!


Als je solliciteert voor deze functie willen we je graag uitnodigen om een set aan neuro-assessment games te spelen! Dit zijn leuke, korte games waarmee wij meer inzicht kunnen krijgen in jouw persoonlijkheid en cognitieve vaardigheden. Zo komen we er samen sneller achter of we een juiste match zijn. De games duren in totaal ongeveer 15 minuten.


Heb je nog vragen? Neem dan contact op: Vera@orbisk.com